EPISODE 6 I DEN NYE SERIE

8 EPISODER MED JAKOB STEGELMANN, DER MØDER DANSKE TOP-FORSKERE

SE SJETTE EPISODE PÅ YOUTUBE NU

For et lille års tid siden gjorde Novo-fonden det muligt for mig at realisere min drøm om at sætte fiktionens eventyrlige verden op mod videnskabens. Nu er programmerneklar.

Ideen var, at vi på den måde kunne finde ud af, hvor meget fantasien og videnskaben alligevel har til fælles – og hvor fantastisk, det arbejde, forskerne udfører er. For det er det – og det går for én, hvor stort et eventyr, forskningen i disse naturvidenskabelige fag er.

EPISODE 6: KUNSTIG INTELLIGENS

GÆST: THOMAS BOLANDER (professor i kunstig intelligens)

SÆRLIG GÆST: Thomas Egeskov Petersen (game designer)

Jeg ved at der findes kunstig intelligens, det har jeg set i så mange film og spil – lige siden den djævelske computer Hal i Rumrejsen År 2001.

Men er det kun fiction, eller er der science med i spillet. Det spørger jeg professor Thomas Bolander om. Han kan forhåbentlig afkræfte mine bange anelser, så jeg ikke skal leve med frygten fra filmene og spillene.

AI i spil er også en virkelighed, især når man er oppe imod fjender, der er snu og tænker selv. Men er det kunstig intelligens – det fortæller Thomas Egeskov Petersen om – han arbejder med AI på computerstudiet IO Interactive, kendt fra Hitman-serien.

,