EPISODE 7 I DEN NYE SERIE

8 EPISODER MED JAKOB STEGELMANN, DER MØDER DANSKE TOP-FORSKERE

SE SYVENDE EPISODE PÅ YOUTUBE NU

For et lille års tid siden gjorde Novo-fonden det muligt for mig at realisere min drøm om at sætte fiktionens eventyrlige verden op mod videnskabens. Nu er programmerneklar.

Ideen var, at vi på den måde kunne finde ud af, hvor meget fantasien og videnskaben alligevel har til fælles – og hvor fantastisk, det arbejde, forskerne udfører er. For det er det – og det går for én, hvor stort et eventyr, forskningen i disse naturvidenskabelige fag er.

EPISODE 7: HJERNEVASK

GÆST:  BOBBY ZACHARIAE (professor, forsker og psykolog)

SÆRLIG GÆST: Maiken Nedergaard (professor og hjerneforsker)

Det er jo en fantastisk idé – at kunne styre andres tanker og handlinger, og jeg har troet på, at det kunne lade sig gøre i så mange forskellige sci-fi-historier – fra Invader from Mars til Men in Black og figurer som Asimovs The Mule i Foundation trilogien. Men jeg frygter selvfølgelig også, at det går ud over mig selv og at jeg sikkert er rent nem at hjernevaske.

Det er helt almindeligt i science fiction at styre andre mennesker, overtage deres kroppe, indlægge falske minder og få folk til at glemme alt med et lysglimt. Men har det mon hold i virkeligheden: det spørger jeg professor Bobby Zachariae om – og vi besøger også en anden professor, Maiken Nedergaard, der har forstand på hjernevask….helt bogstaveligt.

,