I mange år har Nintendo været stærkt imod, at man emulerer deres gamle spil. Det vil sige at man bruger en PC eller f.eks. en Raspberry Pi til at afvikle spil fra NES, SNES, Master System, Megadrive og mange andre. De har for nylig fået lukket flere og flere hjemmesider, som har tilbudt gratis downloads af spil til deres gamle konsoller og man begynder at forstå hvorfor.

Da Nintendo lancerede deres online service i september sidste år, kom de nemlig med en lille håndfuld NES spil, som man kun kan spille så længe man betaler for deres abonnement. Biblioteket er vokset siden da og omkring 46 NES spil er tilgængelige lige nu – afviklet noget nær perfekt, og i nogle tilfælde er der flere versioner af de samme spil, hvor man har flere liv, eller andre hjælpemidler så man har en større chance for, at gennemføre. Spil dengang var jo ret svære.

Der er kun NES titler online lige nu, højst sandsynligt pga. de fantastisk mange Super Nintendo Classic Mini konsoller, der blev solgt for nylig. Men måske er SNES spil i deres onlinebutik, ikke så langt væk. For nylig kom det nemlig frem at Nintendo har søgt om patent på en bluetooth SNES controller til Switch konsollen.

Det kan selvfølgelig bare være ren og skær fanservice, og jeg ville da heller ikke sige nej til en SNES controller til spille Super Mario Maker med. Men det er da lidt interessant, når nu de har den her retroservice tilgængelig, og så kommer med en trådløs controller, der ville passe perfekt til de spil der allerede er der, og fremtidige.

Nintendo har allerede lavet en NES Bluetooth controller, men den solgte ikke specielt godt, måske fordi den var for dyr…


Fans har siden Switch Online kom i gang, råbt og skreget om at de gerne vil have Nintendo64 spil gjort tilgængelige også. Der er ingen tvivl om at hardwaren er hurtig nok, så vi kan jo bare håbe at der også kommer en N64 switch controller til den tid. (Eller om de udgiver en N64 Mini?)

Nintendo Switch Online udkom i september 2018, og koster 263 kr. om året.

Der er ingen kendt dato på en hvornår SNES Switch controlleren udkommer.