Der er allerede én animeret Star Trek-serie i produktion. Star Trek: Lower Decks bliver skrevet af Rick og Morty-medforfatteren Mike McCMahan. Den henvender sig til samme målgruppe som Rick og Morty – umodne voksne? – og handler om tilværelsen for folk med laveste rang på et af stjerneflådens mindst betydningsfulde skibe. Produktionen gik igang i oktober sidste år.

Men nu er der også en Star Trek-animationsserie på vej for børn:

Det har simret siden februar, da de første rygter slap ud, men nu er det officielt. Star Trek-universet får dermed sin anden animerede spin-off-serie siden 1973. Faktisk er Star Trek – The Animated Series den eneste gang, man har forsøgt at omsætte Gene Roddenberrys rumserie til animation – dengang var det en forholdsvis primitiv animeret serie, og det var holdet fra den oprindelige, første serie, der var ombord på U.S.S.Enterprise.

Den nye serie, som ikke har et navn endnu er meget ambitiøs. Budgettet er lagt, så serien kan hamle op med f.eks. Troll Hunters og Ninjago – og det er da også forfatterbrødrene Dan og Kevin Hageman, der er sat på. Deres arbejde på de to serier har skaffet dem både fan-anerkendelse og priser – og begge serier har sat nye standarder for tv-animation rettet mod børn.

Det er Nickelodeon, der står for projektet, og det bliver derfor en sag, der i første omgang kun ville kunne ses på Nickelodeons kanaler.

I serien kommer man til at følge en gruppe lovløse teenagere, som finder et forladt Starfleet-rumskib, som de så overtager og bruger til nye eventyr. De skal med andre ord foretage en uautoriseret bemanding af et stjerneflådeskib, og det lyder jo allerede voldsomt Star Trek-agtigt med alle slags konflikter om moral, etik, lov og regler. I Nickelodeons beskrivelse formuleres det sådan: “…to search for adventure, meaning and salvation.”

Om der virkelig menes frelse i religiøs forstand…det må man da ikke håbe.

En af executive producerne er Alex Kurtzman, som bl.a. har været med til at skrive to af de nye Star Trek-biograffilm, men hvis karriere går helt tilbage til de kulørte Hercules og Xena-serier i slutningen af 90’erne. Om produktionen siger han til Variety:

Star Trek’s mission er at inspirere generationer af drømmere til at bygge en bedre fremtid. Dan og Kevin har skabt en historie, der lever op til den udforskende ånd på en måde, man ikke har set før. Nickelodeon-folkenes entusiasme for ideen om at bringe Star Trek ud til en yngre generation har blæst os omkuld!”

Et typisk citat fra en dygtig exec producer med de rette buzz-words, men faktum er, at hvis der lægges manuskript-mæssig kvalitet i sagen, kombineret med et stort animationsbudget, kan det her godt blive noget, der tangerer niveauet fra de serier, Hageman-brødrene indtil nu har været med på.

Hvornår den nye Star Trek serie er klar vides endnu ikke.

Den gamle animerede serie så sådan ud: