OBS: Artiklen indeholder spoilere, hvis du ikke har læst The Final Quest

Først var det helt slut med Elverfolket fra skaberne Wendy og Richard Pinis side, da de i februar 2018 afsluttede The Final Quest. Det var i hvert fald budskabet fra parret, der siden 1978 har lavet historierne om de spidsørede elvere på Verden med To Måner.

I august samme år fortalte de alligevel, at der kom nyt: ”Vær tålmodig. Det næste lejrbål er ved at blive antændt.”

Pinierne lokkede med, at der ville komme fortællinger om den unavngivne unge mand, der endnu var i sin mor Leetahs mave, da The Final Quest sluttede. Men i samme omgang afviste Wendy Pini, at hun selv ville tegne: ”Jeg er personligt færdig med selv at tegne, men det betyder ikke, at jeg ikke kan være begejstret for, at andre giver sig i kast med det.”

Meeeeen … man har som bekendt et standpunkt til man tager et nyt – og i sommer blev det så afsløret, at Stargazer’s Hunt var ved at blive færdig og er klar i butikkerne den 13. november i år.

Wendy og Richard Pini har skabt historien, Wendy har skrevet manuskript og tegnet, og deres trofaste samarbejdspartner Sonny Strait tegner og farvelægger det ovenpå Wendys layout.

Nu er det Tydes tid

Ilders historie er afsluttet. Han døde brat, men lykkelig og tilfreds. Hans drømme var gået i opfyldelse.

Nu er tiden inde til, at historien fokuserer på hans bedste ven, elsker og sjælefrænde Tyde (på engelsk Skywise).

Tydes drøm gik egentlig også i opfyldelse: Elverne er vendt tilbage til stjernerne. I deres Paladset, som i virkeligheden var et fartøj kaldet Star Home. I virkeligheden er elverne æteriske skabningern, der kan ændre form efter behov, og i Star Home kan de igen rejse rundt i det uendelige univers og besøge forskellige planeter som de lyster. Tyde er dets herre. Men noget uventet sker.

Han mødte genkendelsen med Timmian og blev far til Jink (som fans af serien ved er en væsentlig karakter) – men noget tragisk sker med hende, og Tyde må rejse tilbage til Verden med To Måner, tilbage til de elvere, der blev i skoven og i deres små, fysiske skikkelser.

Der kommer seks hæfter i alt i serien om Stargarzer’s Hunt – men efterhånden ved vi, at man kan forvente endnu mere fra Piniernes hænder.

Forside til Stargazer’s Hunt #1, der udkommer den 13. november 2019