Epics Unreal Engine 4 er gratis at downloade og arbejde med, og det har givet amatørudviklere verden over blod på tanden til at genskabe dele af ældre spil, komplet med ny grafik.

Star Wars: Episode 1 – Racer fra 1999 var på papiret ikke verdens bedste ide, for filmen blev ikke just vel modtaget, og det må have været et sats at skabe et spil bygget over en enkelt sekvens, hvor god den scene rent end. Men Podracer vandt alligevel manges hjerter – det var flot, hastigheden var høj og der var rimelig mange baner og muligheder for at opgradere pod-racerne. Jeg ved, at jeg selv brugte mange timer på at smadre Sebulba og alle de andre – samtidig med, at jeg var imponeret over det flotte lydbillede som gav fornemmelsen af at man rent faktisk var med i et ægte løb.

Trailer til Star Wars Racer Remake

I den nye fanskabte udgave er der indtil videre kun en enkelt bane tilgængelig, og der er heller ikke andre pods med end Anakins. Men gameplayet er nærmest identisk med originalen, og det gør det hele oplevelsen værd. Demoen er til fri download, man skal bare søge på “Episode 1 Racer remake” via Google – men skynd jer, for det er ikke til at vide hvornår Disney pudser juristerne på skaberne.

Gameplay fra Star Wars Racer

Episode 1 – Racer er ikke det eneste remake der er gang i for tiden. Også Star Wars: Dark Forces fra 1995 er lige nu også ved at få et gevaldigt fanskabt ansigtsløft. Det er igen Unreal Engine 4 der bliver brugt, og man må sige at Mos Eisley aldrig har set flottere ud. Faktisk gør det lidt ondt at se denne demo, for det minder mig om at både Star Wars 1313 og Amy Hennigs kulsejlede Star Wars projekt aldrig kommer til at se dagens lys, men forhåbentlig giver fanprojekter som disse, og reaktionerne fra de frådende Star Wars fans, Disney stof til eftertanke.

Star Wars: Dark Forces remake

Chancen for, at de her to fanskabte remakes af Racer og Dark Forces nogensinde kommer længere og bliver til komplette spil, er utroligt små.

Tørster man efter et godt, officielt Star Wars spil, må man vente til jul, hvor Star Wars Jedi: Fallen Order fra Respawn Games står til at udkomme. Respawn er kompetente udviklere der bl.a. står bag Titanfall spillene og det nye Apex Legends.

Star Wars: Episode 1 – Racer Remake

Udvikler: RobJin

 

Star Wars: Dark Forces Remake

Udvikler: Jason Lewis m.fl.

Se mere om Dark Forces her,