Så fik vi lavet endnu en episode i Stegelcast af den kategori, hvor Ole Knudsen og jeg har taget spændende (og sære) til med fra vores samlinger eller digitale oplevelser. Der er ofte åbenbaringer imellem og kunstnere og værker, som er så spændende, at man godt kan blive helt flov over, at man aldrig har kendt til dem før. Som f.eks. scifi-fantasyforfatteren Avram Davidson, den døde i 1997, og som Ole har læst og fortæller om.

Han har ikke en bog med, for han har læst dem digitalt, og han anbefaler dette site, hvor en del af Davidsons særprægede historier ligger til fri læsning.

Fra mig kommer lidt om komikeren Billy Bevan, der var aktiv i 20’erne, og hvis kortfilm er nogle af de mest gagfyldte og ekstremt kaotiske af alle slapstick-film fra den periode. Hans film er lige kommet i en flot samling i et Kickstarter-projekt, som de to bagmænd her fortæller om.:

 

https://youtu.be/-6w84yg1I2A

Den fine dobbelt-bluray, som kickstarteren har affødt, kan desværre ikke købes pt, men heldigvis har David Glass lagt en del af dem på sin fine youtube-kanal, så man også kan se nogle af dem der.

 

En gammeldags ikkedigital-kickstarter-agtig finansiering fandt tegneren Alan Aldridge på, da han fik venner og bekendte til at betale til produktionen af ekcentrisk billedbog, der blev et enormt hit: The Butterflys Ball. Ole fortæller om tegneren, hans forhold til Beatles – og vi taler om den lille tegnefilm/muskvideo, der overførte Aldridge’ streg til animation.

https://youtu.be/Fxnqs9pdFIY

Ret excentrisk var også jazz-trompetisen og sangeren Valaida Snow, som jeg har lyttet til på det sidste – og dertil læst hendes utrolige biografi. Hun slog sine folder i København under besættelsen – og var god til at dramatisere sit liv….

Her er en video fra 1940’erne – og man kan høre hende på Spotify.

https://youtu.be/A8oWpBOa8vM

Ole har en anbefaling af ny dokumentar, Long Promised Road, om Brian Wilson fra Beach Boys. Ikke den første – men den bedste. Den kan streames flere steder, bl.a. på Blockbuster, og den alle pengene værd!

Vi slutter med den oprindelige Peacemaker-superhelt fra Charlton Comics 1966, som jeg har læst i et genoptryk fra Gwandalanda Comics. Den er go´, siger jeg. Selvom den selvfølgelig er gravalvorlig i modsætning til den også fremrangende, men parodiske udgave på HBO.