Peter Jacksons genudgivelse af de gamle optagelser fra Let It Be-indspilningerne har været solgt med stor fanfare på Disney+. Så hvorfor ikke bruge en hel Stegelcast på John, Paul, George og Ringo? Ole har set hele serien, Jakob kun noget, man så til gengæld den oprindelige film i biografen i 1970….

Men så er der jo så mange andre ting fra samlingerne, som man kan tale om, og Beatles er jo en uudtømmelige kilde. Det kunne f.eks. være den store bog, bygget over den nye tv-serie – GET BACK af John Harris, som Ole har med. Den er fyldt med dialoger og billeder og er egentlig bedre end tv-serien….

Fra glemmebogen har vi fundet den oprindelige animerede tv-serie, men The Beatles, produceret af Al Brodax og med bl.a. Paul Frees på lydsiden som to af de fire beatler. Den er ikke udkommet officielt på dvd, men enkelte afsnit kan ses på youtube:

En af tegnerne på serien var George Dunning, som i 1968 instruerede biograftegnefilmen Yellow Submarine. Den har vi begge to i en flot bluray-udgave med masser af ekstramateriale.

Vi omtaler derfor også lige de to tegneserieudgaver af filmen, en helt ny graphic novel fra 2018 – som vi ikke har – og så den gamle fra 1968, som vi desværre ikke har gemt, selvom vi selvfølgelig havde dem…..engang. Sørgeligt. Måske dukker den op….

Fra sin samling slutter Ole af med en meget flot bluray+EP-udgave af Magical Mystery Tour, den eneste Beatles-film, som du selv lavede. Den var til tv – men den har kvaliteter – selvom den er ret kaotisk.

Vi når også lige at nævne Yellow Submarine albumudgivelserne – som også er kaotiske, og den klassiske Beatles-parodi The Rutles.