Stegelcast har ligget stille længe, mest fordi vi har været underdrejet af produktionen af TROLDSPEJLET SPECIALS og SCIENCE VS FICTION – begge noget større produktioner, som tilmed er lønnet – i modsætning til Stegelcast, som vi indtil videre laver helt pro bono, som amerikanske advokater siger, når de arbejder frivilligt i samfundets og det godes tjeneste….

Men en enkelt episode er det blevet til, og den kommer her. Ole Knudsen og jeg satte os i studiet i sommervarmen, og lavede denne episode, som nu er klippet færdig og klar til at blive lyttet til i juledagene. Meget passende derfor at Ole starter med at fortæller om sine to julebøger, der også blev til i hedebølgen. VED JULELAMPENS SKÆR 2022, som Ole har redigeret, og LOKUMSBOGEN 2023, som han har skrevet sammen med Sten Wijkmann Kjærsgaard (som vistnok er en re-inkarnation af Tycho Brahe). Den sidste er en oplagt værtindgave til nytårsfesten og en guldgrube af læsestof, i år nu timed også med billig gas.

Efter det korte, men oplysende reklameindslag, går vi gang med dagens seks meget lidt sammenhængen emner. Ole lægger ud med science fiction-forfatteren Avram Davidson, hvis novelle Nu skal vi sove har fascineret ham. Og han fortæller om denne banebrydende sci-fi-skribents værk.

Så følger jeg op med en helt ny Bluray udgivelse med den amerikanske stumfilmkomiker Billy Bevan, som to ihærdige fans og historikere har udgivet som en Kickstarter. Her er en lille reklamevideo.

Ole har medbragt en bog med tegninger af Alan Aldridge, The Butterflies Ball, som mange vil huske fra den animerede video af samme navn, som i virkeligheden bare var et af numrene fra det concept album og efterfølgende rock-opera, der kom i 1973.

Så følger min opdagelse af jazz-trompetisten og sangerinden Valaida Snow, hvis musik er god – og hvis livshistorie helt utrolig og fyldt med sære tildragelser.

Det er Brian Wilsons også, og Ole fortæller om dokumentarfilmen Long Promised Road, der handler om den geniale komponist og sanger fra The Beach Boys.

Og endelig har jeg fundet et genoptryk af den oprindelige Peacemaker-tegneserie, som den satiriske DC/HBO-tv-serie bygger på.

STEGELCAST ep. 57, 2022

Med Jakob Stegelmann og Ole Knudsen

Klippet af Christopher Leo