Dagens gæster i Stegelcast er selveste Jacob Wendt Jensen og Christian Mongaard – store filmkendere og fans – og forfatterne bag det store værk om danskere i Hollywood: Drømmen om Hollywood, som udkom sidste år – resultatet af et kæmpemæssigt researcharbejde. I bogen er der portrætter og livshistorier om mængder af kendte og knap så kendte danske filmfolk, der i tidens løb har forsøgt sig – med skiftende held – i den amerikanske filmbranche.

De to forfattere – som jo også er to af de mest kyndige danske filmkritikere og historikere – fortæller om deres arbejde med at finde ud af mere om de danske Hollywood-indvandrere, end man vidste før – og mange hidtil ukendte og fascinerende fakta er dukket op.

På bogens bagside ser vi de to forfattere foran et af de oplagte research-steder:

Bogen går helt op til i dag med aktuelle navne som Susanne Bier, Mads Mikkelsen og Pilou Asbæk. Men her i podcasten dykker vi ned i tre af de mest fascinerende skæbner fra Hollywoods unge år.

Den meget succesrige Jean Hersholt, der både spillede store roller i stumfilm og tonefilm – og som samtidig var kendt for sit store arbejde med velgørenhed og hjælp til filmbrancens udsatte.

Vi hører også om den tragiske skæbne, der overgik Karl Dane, som faktisk var en ret stor stjerne i karakterroller i stumfilmtiden, men som ikke kunne få karrieren igang efter tonefilmens gennembrud.

Og så får vi lidt af historien om den gådefulde Gwili Andre, der en kort overgang blev spået store muligheder som en ny Hollwood-diva i Garbo-stil.

Lyt med – og læs bogen, den er et must for alle seriøse film buffs med blot en lille smule nationalitets-følelse!

Drømmen om Hollywood, 2017

af Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard.

Bogen er fra Informations Forlag og kan bl.a. købes på forlagets website.

Hvis man vil høre Jean Hersholts radio-hørespil om Dr. Christian ligger de bl.a. her.