Jeg har endnu en gang haft fornøjelsen af at have besøg af Hans Perk, så i denne udgave af Stegelcast handler det selvfølgelig om ægte Disney, altså Disney fra dengang det var Walt Disney selv og hans stab, der stod bag filmene. For hvad de end gør – og hvor meget de end anstrenger sig – vor tids Disney-folk, så kan det jo (mener Hans og jeg) aldrig komme op på siden af mesterværkerne fra dengang.

Vi har tænkt os at koncentrere os om kortfilmene indtil videre, og i dag kaster vi os over den måske mest ikoniske Silly Symphony, som samtidig fik den sære skæbne at være den eneste Disney-film, som Disney havde tænkt som en enkeltstående historie – men som han alligevel følte sig presset til at lave en fortsættelse af. Der kom heldigvis aldrig en Pinocchio 2 eller en Dumbo 2. Bambi 2 fik vi, men mange år efter Walts død.

Men biograferne ville have flere film om Three Little Pigs, og det fik de så – og det er det, vi taler om i dag. Der er spændende afsløringer fra dengang – og detaljer om de mange forskellige instruktører, der stod bag – og om al den fremragende animation af folk som Fred Moore og Norman Ferguson.

Undervejs taler vi også lidt om clicktrack, altså teknikken, der får musik og billede til at smelte rytmisk sammen. Og Hans nævner en særlig version af Three Little Wolves, hvor han har lagt clicktracket på – så man kan studere det fænomen. Den ligger på Hans’ blog på dette link.

 


Three Little Pigs, 1933

Instruktør: Burt Gillett

 

The Big Bad Wolf, 1934

Instruktør: Burt Gillett

 

Three Little Wolves, 1936

Instruktør: Dave Hand

 

The Practical Pig, 1939

Instruktør: Dick Rickard