Jakob Hjort Jensen er en af de mange fantastiske kunstnere, der besjæler animerede film med det liv, der gør dem vedkommende for os, der sidder i mørket og kigger på. Han er dansker, men han har lagt det meste af sit arbejdsliv på Dreamworks-studierne i Los Angeles, for han er en af dem, der bekender sig til klassiske amerikansk character animation.

Jeg er så heldig at have kendt ham i mange år – og han har også optrådt i indslag i Troldspejlet. Han er en af dem, der virkelig elsker sit fag, og hans talent har landet ham en del store roller – som titelfiguren i Sinbad – Legend of the Seven Seas, Hiccup i How to Train Your Dragon og Guy i The Croods. Sidstnævnte skaffede ham også en Annie Award for bedste figuranimation i 2014.

Men hvad fik ham til at vælge en vej som animator? Og hvordan fungerer arbejdet på så store animerede produktioner, som dem, Dreamworks står for. Og hvordan gik det med at skifte fra tradionel 2D-animation til moderne 3D CGI. Det og meget andet fortæller han i denne nye episode af Stegelcast.

Jakob Jensen ses her foran forsiden til den børnebog, han udgav i 2014. Den nåede vi ikke at tale i podcasten, men den er vikelig sjov og charmerende – og original. Han skrev den sammen med sin danske animatorkollega på Dreamworks, Rune Bennike. Den ser sådan ud og kan købes hos Amazon

Jakob Hjort Jensen, f.1975 i København

Nu bosat i Los Angeles

Har animeret på bl.a.

Prince of Egypt (1998)

Road to El Dorado (2000)

Spirit (2002)

Flushed Away (2007)

Astro Boy (2009)

How to Train Your Dragon (2010)

The Croods (2013)

The Croods 2 (2019)