Så er det tid til endnu en gang Lost Comics, serien hvor vi ser på mere eller mindre ukendte tegneserier, som vi synes fortjener ikke at blive glemt. Og jeg har haft besøg af manden, der løftede arven fra Marvel-Morten, da han stoppede – selveste Kim Helt, alias Kim Schou.

Kim har taget tre tegneserier med, og jeg må sige, at han imponerede med overraskende og meget kuriøse sager – lige det, der er meningen med Lost Comics.

Udover at være journalist i det civile, er Kim Schou også tegneserieforfatter. Han er for kort tid siden udkommet med sin første grafiske roman, PYT, med tegninger af  Morten Voigt, en historie om en falleret forfatter og hans skriveblokering. Så han ved også, hvordan man arbejder med at skabe serier – og i PYT mærker man også helt klar indflydelse fra de mere underground-agtige-serier, han har med i dag.

Lyt med – her er de seks serier, vi taler om:

THE PUMA BLUES

Af Stephen Murphy (tekst) og Michael Zulli (tegninger). Udkom fra 1986-1989.

 

THE MONSTER OF FRANKENSTEIN

Udkom hos Marvel fra 1973, tegnet af bl.a. Mike Ploog.

 

PLANET RACERS

Af Peter Laird og Jim Lawson.

MADS, METTE OG SJOKO

Af Hergé, udkom fra 1936-1957.

DUNE (KLIT)

Skrevet af Ralph Macchio og tegnet af Bill Sienkiewicz i 1984.

 

KERRY DRAKE

Avistegneserie af Alfred Andriola, udkom fra 1943-1983. I Danmark mest i Seriemagasinet.

Kim Helt alias Kim Schou er kendt for sin redaktion og læserbrevsredaktion på Marvel-bladene i Danmark. Han har i flere år optrådt sammen med Morten Søndergaard (Marvel-Morten) i deres podcast SUPERSNAK.

Kims egen tegneserie PYT er udkommet på Forlaget Fahrenheit.