Er der noget bedre end at se på sine tegneserier sammen? Det gør vi ihvertfald igen, når Ole Knudsen gæster Stegelcast og vi endnu engang ser på Lost Comics sammen.

Måske er de ikke så Lost – men de er ihvertfald spændende – og forskellige. Dagens udbud er:

METAMAUS (2011)

Art Spiegelman går bag kulisserne for viser os research, bonusinfo og meget andet fra hans klassisk tegneserie om jøderforfølgeserne i Tyskland i 30’erne og 40’erne.

ANN (1951-62)

Dansk ugebladstegneserie i romantisk action-stil, tegnet som var den amerikansk af Helge Hansen, og skrevet med sans for uendeligt drama og udlændinge, der konstant optræder suspekt af Arne Hall Jensen. Forældet, men sjov – og netop genudgivet.

JAMES BOND (1958-62)

Før filmene var bøgerne – og tegneserien, som startede i aviserne i 1958. Og den er cool! Tegnet i Modesty Blaise-stil og fortalt med respekt for Ian Flemings historier.

BRUNO BJØRN (1944-47)

Carl Barks tegnede en overgang serier med Barney Bear, en MGM-figur fra tegnefilm – og de er meget morsomme, hyggelige – og i typisk tidlig Barks-stil. Barks uden ænder!

AMY AND JORDAN (2004)

Mark Beyers excentriske serie om et mærkeligt par er meget deprimerende – og morsom.

SØLVPIL (1970-84)

En af de mest læste tegneserier i Danmark i 70’erne. En succes, ingen havde set komme – men hvem lavede den – og kan nogen huske den idag?

 

 

 


FAKTA

 

Metamaus

kan bl.a. købes hos Faraos Cigarer

Ann

er udgivet af Forlaget Desahjn. Læs mere her

James Bond

skal findes antikvarisk i den danske bladudgave, men er også udkommet samlet – i flere udgaver. Den vi kiggede på fås bl.a. hos Amazon

Bruno Bjørn

skal findes antikvarisk, men er på engelsk udkommet samlet. Søg efter Barney Bear.

Amy and Jordan

er udkommet samlet, men skal findes antikvarisk.

Sølvpil

er desværre ikke udkommet samlet, men skal findes antikvarisk.