Han har lukket grotten og smidt kappen, så nu er den berømte Marvel-Morten i civil. Det var med andre ord hans hemmelige identitet, Morten Søndergaard, der besøgte mig i denne uge – og vi skulle IKKE tale Marvel, men bryde type-castingen og tale om helt andre serier. I vores Lost Comics-format havde vi tre serier med hver, som vi viste hinanden og fortalte om. Men selvom det er tre avisstriber og tre ikke-superhelte-blade… så kom vi ikke udenom superhelte, Marvel og mange andre ting. Det var meget hyggeligt! Håber det også er godt at lytte til.

Her er serierne, vi taler om:

POETEN OG LILLEMOR (1950)

Jørgen Mogensens klassiske danske avisserie er efter Morten Søndergaards mening den bedste danske tegneserie nogensinde. Vel ikke ligefrem Lost… men den må ikke glemmes.

IMPACT NO.1: THE MASTER RACE (1955

Bernie Krigsteins fantastiske korte historie, fra det første nummer af EC’s “efter-horror”-blad, er et forbillede for de fleste moderne tegneserier.

SHOE (1977)

Jeff MacNellys dagstribe om en avisredaktion, der på dansk hedder Hr. Hyst, er både mesterligt tegnet og meget vittig. Desværre ser man den for sjældent i dag.

GHOST RIDER (1949)

Nej, ikke Marvels helt, men en tidligere – tegnet af Dick Ayers, der senere arbejdede sammen med blandt andet Jack Kirby. En fascinerende maskeret helt, der afslører okkulte mysterier.

SAM’S STRIP (1961)

Mort Walker og Jerry Dumas indforståede daglige stribe om en tegneserie er en favorit blandt Lost Comics’ gæster – det er anden gang, den er med – men den er også fantastisk morsom!

ANDERS AND (1934)

…er selvfølgelig ikke spor Lost, men det er Marco Rota – den måske bedste nulevende Andeby-tegner. Ham har vi med her, fordi han hele tiden overdøves af fandyrkelsen af Don Rosa, som vi til gengæld – hverken Morten eller jeg – er særligt vilde med…

 


FAKTA

Morten Søndergaard er som sagt ikke længere  at finde i Fantask. Han nyder tilværelsen som efterlønner. Men heldigvis kom han forbi Stegelcast, og det har han sagt, at han gerne gør igen!

Alle serierne vi nævnte i dag fås i de danske specialbutikker – det KUNNE jo være Fantask, men der er andre. Det er dog ret svært at finde GHOST RIDER, så den skal man lede efter antikvarisk.