Pernille Ørum er en dansk animator og illustrator, der har imponeret overalt med sin utroligt professionelle, udtryksfulde og meget internationale streg. Nu har hun udsendt en ny bog med sine tegninger i den stil, hun kalder sin – men som selvfølgelig er ret Disney-påvirket.

Skønt at se en tegner, der vedkender sig den stil – og mestrer den til perfektion! Og fantastisk at hun kom forbi mit podcast-studie, så jeg kunne finde ud af mere om, hvordan hun arbejder, hvordan hun er nået så langt – og iøvrigt tale om de ting, vi godt kan lide.

Hendes nye bog hedder Coral – The Art of Pernille Ørum. Der er næsten ingen tekst (bortset fra et lille forord af en fyr, hun kender, der hedder Kevin Smith) – men til gengæld et væld af de piger, Pernille tegner med så meget dynamik og udstråling. Især er det fedt, når hun bruger sin Disney-agtige streg til helt andre universer. Se f.eks. hendes version af The Major fra Ghost in the Shell:

 

Eller hvad med en Pernille Ørum-version af Jurassic Park?

Lyt med, når Pernille fortæller om sit arbejde – og om den dag, Warner ringede. Det endte med, at Pernille designede størstedelen af figurerne i den nye DC SuperHero Girls-serie.

 

FAKTA

Pernille Ørum

Man kan opleve Pernilles tegninger i den nye bog Coral, som hun selv har udgivet. Læs mere om den på hendes website, hvor man desværre ikke kan købe den, fordi den er udsolgt. Men måske trykker hun flere?

DC SuperHero Girls kan opleves på deres website.