Indtil 1996 læste alle danske horrorfans bladet Inferno. En fantastiske fanzine i topkvalitet, hvor nogle af landets største eksperter skrev, anmeldte og fortalte. Men så blev redaktøren Peder Pedersen filminstruktør, og bladet lukkede med nr. 11.

En af årets gode nyheder er, at Inferno er genopstået. Peder Pedersen har taget sig tid til at udgive nr.12, og midt i en internet-tid kan man pludselig læse et rigtigt trykt blad – lavet af folk, der elsker horror, sci-fi og fantasy – og som har sans for det obskure! Se bare forsiden – ser det ikke appetitligt ud?

Heldigvis sagde Peder Pedersen ja til at være med i StegelCast – så her kommer han – vi taler selvfølgelig en masse om Inferno, men også om Peders fantastiske tidlige amatør-horror-film, hans karriere som instruktør af musikvideoer, reklamefilm og Lego-animationsfilm.

Sådan ser han ud: manden bag bladet, der i nr. 12 har en meget omfangsrig liste over seriemorderfilm. En af den slags grundigt kommenterede lister, vi ikke kan leve uden!

Og her er to af hans mest kendte film som instruktør:

 

 

 

 


FAKTA

Peder Pedersen

F. 1971.

Begyndte med at lave amatør-horrorfilm i slutningen af 1980’erne.

Siden reklamefilm og musikvideoer – og fra 2008 korte animationsfilm med Lego Star Wars-tema.

Redaktør og udgiver af Inferno fra 1989-96 og igen fra 2017-

De nye Inferno kan købes hos homeuniverse – en online-filmbutik med mange spændende specialiteter!