Den gode gamle (restaurerede) Eumig Mark S 710D blev igen tændt, da jeg havde besøg af Andreas Nederland. Efter lidt tekniske vanskeligheder med at få projektoren til at sluge filmen, kom vi igang. Et par indløb blev krøllet, og det gør ondt, men det er den slags farer, man som super 8-biografdirektør må kunne se i øjnene. Vi fik dem løst, for vi havde glemt at man skal træde filmen (som det hedder, når man sætter film i den automatiske filmkanal) med 18 billeder i sekundet og ikke 24, som den skal vises med (hvis det ikke er en original stumfilm) .

Vi rapporterer nu i denne udgave af Stegelcast fra gennemsynet af de tre film. De er alle i sort/hvid stum (oprindelige tonefilm), så vi forsøger at videregive oplevelsen – lidt som når folk hører fodboldkampe i radioen.

Dagens tre film er typiske 7-minutters-nedklip af berømte  biografhits – og vi holder jo af at lave blandingen så kaotisk som muligt, så de genremæssigt intet har til fælles.

De tre film er:

TARZAN’S SAVAGE FURY (1952)

Udgivet af Ken Films Inc.

Instruktør: Cy Endfield

Hovedroller: Lex Barker, Dorothy Hart, Patrick Knowles

 

LOVE STORY (1970)

Udgivet af Paramount/Ken Films Inc.

Instruktør: Arthur Hiller

Hovedroller: Ryan O’Neal, Ali McGraw, Ray Milland

THE WEREWOLF (1956)

Udgivet i Tyskland (som “Der Werwolf”) af Piccolo Film. (Udkom i USA og solgtes i Danmark udgivet af Columbia 8mm)

Instruktør: Fred F. Sears

Hovedroller: Don Megowan, Eleaore Tanin, Joyce Holden


Flere lyttere har spurgt om, hvordan man får fat i super 8 fremvisere og hvad udstyret kræver.

Man kan købe de fleste modeller brugt på de forskellige brugtbørser, men man skal selvfølgelig sikre sig, at den er funktionsdygtig. De fleste nyere (1975-80) modeller er med magnettonehoved, så de kan afspille de fleste super 8 tonefilm. Enkelte tonefilm var med optisk lyd og krævede derfor en fremviser med optiske tonehoved, men de er meget sjældne.

Alle modeller afspiller både farve og sort/hvid.

Enkelte modeller – som f.eks. vores Eumig Mark S 710 D (D for dual)  – afspiller også det ældre Standard 8 mm-format, men der er ikke så mange film i det format i omløb.

De brugte film, man kan købe, f.eks. hos det hollandske Super8Warehouse er meget varierende i pris, men der er klart et tendens lige nu til, at de stiger i pris. Måske fordi så mange taler om det, lytter til podcasts om dem (!) og begynder at samle….