Ja, vi er klar med en ny omgang Super 8, for Andreas Nederland er med i studiet igen, og vi har lavet lidt om på formen. Vi synes efterhånden at vi har talt nok om super 8 formatets historie, om charmen ved super 8 film og hele kulturen omkring smalfilm. Så nu starter vi en omgang, hvor vi hvergang ser tre af de legendariske nedklipninger af spillefilm eller klip fra lange film. 7 (eller færre minutter), hvor en hel films handlingen oprulles i smuk sorthvid, uden lyd og med undertekster eller mellemtekster, der lige får fortalt det vigtigste af det, der bliver sagt.

 

Vi ser dem uforberedt – og så forsøger vi at videregive oplevelsen, mens vi ser – med den lille Eumig-fremviser snurrende. Vi håber så, at lytteren er med…

I dag ser vi disse tre film:

ADVENTURES OF WILD BILL HICKOK

Nedklipning af en seriefilmen THE GREAT ADVENTURES OF WILD BILL HICKOK fra 1938.

Udgivet af Columbia Pictures 8mm

THE SWASHBUCKLERS

Nedklipning af en episode fra serien HOLLYWOOD AND THE STARS, som handler om sørøver-kappe-og-kårdefilm, primært med dem Errol Flynn.

Udgivet af KEN FILMS/United Artists

 

SAMLEPROGRAM

En rulle, hvor jeg engang i 70’erne har sammen fire helt korte klip fra fire klassiske Disneyfilm. Disse film blev solgt i fotobutikker overalt i Europa og har været at finde hos mange smalfilmsentusiaster.


DESVÆRRE HAVDE VI EN TEKNISK FEJL VED OPTAGELSEN, SOM GØR AT ANDREAS’ STEMME ER DÅRLIGT OPTAGET. VI BEKLAGER, MEN VI SYNES ALLIGEVEL VI VILLE UDGIVE DEN.