De vigtigste fire år i tegnefilmens historie er 1930-34. Det var de år, hvor Walt Disneys studie udviklede sig og skabte så mange af tegnefilmens grundbegreber, at man ikke rigtig kan forestille sig, hvordan det ville være gået uden de fire år. Og det er dem, animatoren Hans Perk er så fascineret af, at han på eget initiativ (men nu også i samarbejde med Disneys arkiv) har bygget en 3D-kopi af det gamle studie. Studiet findes ikke mere – Disney-folkene flyttede til et nyt studie i 1939-40 – men det var i det gamle studie, alt det vigtige skete.

Hans Perk er gæst i denne StegelCast, hvor vi taler om de tidlige år, om de første Mickey-film, og om den helt særlige magi, der er ved denne periode i tegnefilmens tidlige år. Hans er selv animator og instruktør (hvilket afbryder vores podcast en enkelt gang, han er nemlig involveret i den nye computeranimerede udgave af Jakob Martin Strids Den Kæmpestore Pære) – og som de fleste andre i branchen, er det Disneys oprindelige film, der fik Hans sat i gang.

Vi taler om flere forskellige af de tidlige kortfilm – men især den, der hedder Building a Building med Mickey Mouse. Den kan med fordel ses som ekstramateriale til denne podcast-episode – eller omvendt.

 

 

FAKTA

Hans Perk (f. 1961 i Holland) begyndte som assistent for den danske animator Børge Ring (der bor i Holland). Han flyttede til Danmark for at arbejde på Valhalla-produktionen i midten af 1980’erne og har siden været en del af holdet på A. Film, der med tiden er blevet det mest produktive danske tegnefilmstudie. Han har fungeret som både animator og instruktør – men er samtidig computerspecialist og Disney-ekspert. De to sidste egenskaber har han forenet i sin digitale rekonstruktion af det oprindelige Disney-studie.

For Disney-fans er den officielle fanklub essentiel:

d23 arrangerer bl.a. d23 Expo, hvor Disney-fans fra hele verden mødes. Her kommer mange gamle tegnere – og her har Hans Perk også vist sin 3D-kopi af det gamle Disney-studie.

www.d23.com