Youtube og Twitch har gjort det nemt at blive streamer i dag, for begge services er gratis at bruge, og man kan tjene penge på de reklamer, der løber hen over skærmen, mens man er i gang. Selve det at skabe indholdet kan være sværere, for der skal altså noget teknik til at fange billedsignalet fra PCen eller konsollen, og man skal også bruge en mikrofon, så det er muligt at tale med sine seere.
Razer har lånt mig en lille pakke udstyr, som skal gøre det nemt at starte et stream op. En Ripsaw HD, En Seirên X og et par Kraken V2 høretelefoner. En lille spoiler-alert, to af disse gadgets fungerer fantastisk, den sidste not so much.

RAZER KRAKEN V2 i syregrøn, ugh…
Lad os få mine negative oplevelser af vejen med det samme. For 600 kroner kan man få sig et par Razer Kraken V2 høretelefoner. Der er en ok indbygget mikrofon og et kølende materiale i ørekopperne, så ens øre ikke overopheder under lange gamingsessions. Mit store problem med de her høretelefoner er, at de simpelthen lyder så dårligt. Jeg er lidt kræsen, når det gælder lyd, og har et helt hav høretelefoner i alle prisklasser liggende på mit kontor, og Razer Kraken V2 ligger uden tvivl i bunden af min samling – kun overgået af et ret billigt sæt Sennheiser, som er 4-5 år gamle. De lyder simpelthen som om, der ligger et lag film henover lyddriverne, så alt virker længere væk end det burde, og hverken bas eller diskant er specielt defineret. Der er dog positive elementer, som for eksempel at de, i hvert fald på mit hoved, er enormt behagelige at have på i længere tid ad gangen – men hvad gør det, når lyden bare ikke er god. Var jeg tvunget til at eje et par, ville jeg nok heller ikke købe dem i den klassiske Razer-grønne farve – ugh!

RAZER SEIRÊN X PS4 en god mikrofon til en god pris.
Har man kun det ene par høretelefoner, kunne man godt mistænke Razer for ikke at kunne finde ud af det med lyd, men de laver også USB mikrofoner, og det er en anderledes meget positiv oplevelse. Den, jeg har lånt, er én Seirên X skabt til Playstation 4, (den virker også på PC), og den lyder faktisk super godt i forhold til, at jeg blev lidt mistænksom, da jeg mærkede, hvor let den var. Mange af de gode mikrofoner, jeg har arbejdet med, har vejet godt til, men Seirên X føles lidt som et stykke legetøj. Materialet virker heller ikke alt for plastik-agtigt eller billigt, og det hullede lydfilter er farvet blåt, for at passe sammen med Sonys Playstation 4.
Lyden er overraskende god og kan næsten sidestilles med en Blue Yeti, som dog har lidt flere funktioner til rådighed. Seirên X indeholder en condenser-mikrofon, med nyreformet karakteristik, så den hovedsageligt opfanger lyde, den peger imod. Det betyder også, at der ikke er meget støj i baggrunden, og sidder man i et lokale med en smule støjdæmpning, såsom tæpper eller en del stofbeklædte møbler, så er lyden skræmmende god.
Skulle man komme til at banke i den overflade, mikrofonen står på, har den heldigvis indbygget shockmount, meeeeen den kan ikke hamle op med et dedikeret shockmount setup, så lad hellere være med det.
Seirên X koster lige omkring 700 kr. og er alle pengene værd, hvis man altså har tænkt sig at broadcaste sin stemme ud på Internettet.

RAZER RIPSAW HD en af de bedre og billigere måder at optage og streame gameplay.
Den sidste gadget, jeg har lånt, er også den bedste. Razer Ripsaw HD er et lille videointerface, som kan tage video-outputtet fra en hvilken som helst HDMI-baseret kilde og loope det ind gennem optage-software, som for eksempel OBS. I mit normale virke på Troldspejlet bruger jeg som regel Elgato recordere, men har haft problemer med dem gennem tiden. For eksempel har det været irriterende at skulle spille i 1080p på Playstation 4 Pro eller Xbox One X, fordi det er den højeste kvalitet, de små Elgato recordere kan modtage. Det problem løser Ripsaw HD. Nok optager den kun i 1080p, men den kan samtidig loope hele 4K signalet igennem til min monitor eller mit fjernsyn, så jeg ikke skal sidde og glo på et opskaleret signal, men i stedet kan nyde den fulde kvalitet, og samtidig indspille alt det gameplay jeg ønsker. Hvis man bruger Ripsawen til at streame med, er det også ret brugbart, da man så ikke sidder og glor på et forringet billede, og måske ikke er i stand til at spille lige så godt, som man plejer, fordi det er sværere at se fjenderne på lang afstand.
Razer har ikke selv lavet et stykke software, der kan optage ens gameplay, men det gør ikke noget, for de fleste af de mest populære stykker software kan genkende den og fange signalet. For eksempel OBS, der desuden har masser af indstillinger, alt efter hvordan man gerne vil have ens videofil skal se ud og hvilket format, det skal ende i. Smart.
Razer Ripsaw HD koster ca. 1270 kr, og er ikke den bedste recorderløsning. Der skal vi have fat i Elgatos Game Capture 4K 60 Pro, men dén er til gengæld hele 1000 kr. dyrere og er et indstikskort til PC, som altså ikke kan slæbes med rundt. Ripsaw HD er derimod en af de billigste løsninger, hvis man sammenligner med konkurrenterne, og der er mulighed for at lægge din egen vokal ind separat via en port i fronten af den lille boks.
Razer Kraken V2 kan købes flere steder i Danmark i mange forskellige farver, og koster omkring 700kr.
Razer Seirên X PS4 kan fås flere steder, i flere varianter – bl.a. lyserød til omkring 700kr.
Razer Ripsaw HD koster omkring 1270kr. og kan være lidt svær at finde. Jeg har kun kunne finde den hos Razer selv og Proshop.