Det er sket, at man har solgt en film med slogan’et MERE BLOD. Men hvem prøver med FLERE HALSHUGNINGER? Det gør Warner/DC med den nye animerede Suicide Squad-film, der udkommer sidst i marts i USA.

Når den groteske superskurke-gruppe nu vender tilbage i tegnet udgave, er det på en mere rå, voldsom og grindhouse-agtig måde end i live action-filmen fra 2016, nærmest som en gammel B-film. Traileren er tilmed overstrøet med kunstige ridser og snavs, som sad man i en snusket biograf i 70’erne. Samme inspirationskilde som en stor del af Tarantinos film.

Det er første film med Suicide Squad i centrum i DC Universe-serien af direkte-til-video animationsfilm, og den er – som de mange af de andre – ikke for sarte sjæle. For den flittige instruktør Sam Liu har bevidst valgt at køre helt ud på overdrevet og fuldt ud anerkende, at vi har med en gruppe ægte skurke at gøre.

Christian Slater spiller Deadshot, som har en slags hovedrolle – men hele gruppen er med, så vi også får Harley QuinnBronze TigerCaptain BoomerangCopperhead og Killer Frost – sammen i en autocamper og på en mission, der synes at vise, at de – som altid – og mod deres overbevisning udfører noget, der kunne ligne en heltegerning.

Filmen er skrevet af Alan Burnett, der har meddelt, at han går på pension, og dermed afslutter karrieren med en noget mørkere film end de mange animerede serier, hans navn står på – helt tilbage fra Gummi Bears. Han har været en vigtig faktor i udviklingen af Batmans tegnefilmunivers og skrev også en enkelt af kortfilmene i den fremragende antologi-film Gotham Knight (2008).

Traileren lægger op til et blodigt orgie – vi får se, om filmen leverer varen. Instruktøren Sam Liu kalder den Mission Impossible møder Breaking Bad. Men det ligger i blodet på alle i den branche: hvis man ikke kan benævne sin film som en kombination af mindst to andre film, er man amatør.

 

SUICIDE SQUAD: HELL TO PAY (2018)

Instruktør: Sam Liu

Hovedroller (stemmer): Christian Slater, Billy Brown, Liam McIntyre, Kristin Bauer van Slaten, Gideon Emery, Tara Strong, Vanesse Williams.

Udkommer 27/3-18 (digitalt), 10/4-18 (bluray) i USA.

91 min.