Det var en underholdende katastrofe, da salig Bob Hoskins trak i overalls til Super Mario Bros.-filmen i 1993. Nintendo fik forståelige traumer og har siden nægtet alle nye forsøg på at bringe Mario til biograferne – en verden, han endnu ikke har besejret. Men nu prøver de igen.

I går (14/11) kunne  Wall Street Journal rapportere, at der er en aftale på vej mellem Nintendo og ComCast, der ejer Universal. Og det betyder, at det ene af Universals to animationsstudier skal lave en computeranimeret biograffilm med Super Marios univers. Avisen melder, at valget er faldet på Illumination og ikke DreamWorks. Valget synes at være sket, fordi Illumination er det for tiden mest succesrige af de to studier – og muligvis også fordi de meget populære Minions afspejler den humor, man også gerne ser som et element i en Mario-film.

Men kan  Illumination løfte opgaven? De er kendt for at have væsentlig lavere budgetter end DreamWorks, som Universal købte i august 2016. Så man skal nok ikke regne med en dybde og et udseende, der matcher de helt store studier – selvom Illumination med Grusomme Mig-filmene har vist, at de kan strække budgetterne og få et flot udseende.

Nintendo har ifølge Wall Street Journal været meget forsigtige – af frygt for at miste kreativ kontrol. Det er velkendt, at Nintendo til enhver tid søger at fastholde styringen af alle deres universer. Det forlyder derfor også, at selveste Shigeru Miyamoto, skaberen af Super Mario, skal være producer på filmen, sammen med Chris Meledandri, der er kreativ chef og instruktør på Illumination.

Som de foregående Illumination-film skal Super Mario produceres på firmaets studie i Paris – men hvem der skal skrive og instruere, vides ikke.

Som Mario-fan kan man kun glæde sig over et muligt biograf-comeback – men samtidig er man selvfølgelig dybt bekymret. Kan Illuminations velsmurte, men ret uoriginale stil løfte Marios univers? Og hvorfor i al verden har man ikke valgt en japansk animationsproducent. De er ganske vist ikke så rutinerede i den form for CGI, som nok vil passe bedst til Mario – han skal jo helst ligne sig selv fra de seneste spil – som f.eks. det nyeste Super Mario Odyssey. Men hvis historien skal have et usædvanligt og overraskende særpræg,  burde Nintendos folk eller et af de store japanske studier være de rette.

Man må sætte sin lid til, at Miyamoto som filmens producer vil sikre, at alt det sære og de mange vittige detaljer kommer med i biografudgaven.

Forhåbentlig er Charles Martinet allerede hyret til hovedrollens stemme – og ja, vi vil høre musik af Koji Kondo, tak.

 

FAKTA

Super Mario (titel endnu ikke kendt)

Producere: Shigeru Miyamoto og Chris Meldandri

Premiere: endnu ikke offentliggjort

Studie: Illumination MacGuff, Paris.