Sabrina – skolens heks var en sød, charmerende og ikke særlig seriøs serie om en unge pige, der er heks og bor hos sine to tanter, Hilda og Zelda, og som også har en sort kat, Salem, der kan tale.

Det var til tider direkte fjollet, når Sabrina forsøgte at håndtere et normalt teenageliv med dating og venner, samtidig med at hun er heks, med de kvababbelser og skøre begivenheder, det medfører.

Men det er anderledes dystert i en ny Netflix-serie om Sabrina, The Chilling Adventures of Sabrina, der ser mere urovækkende ud,  mere som en mørk udgave af Buffy, men også med fokus på humor.

Klippene fra den nye serie ser flotte ud, der er masser af makaber stemning og et nærmest Guillermo del Toro-agtigt udtryk og flere farlige skabninger.

Sabrina, i skikkelse af Kiernan Shipka, har indtil sin 16-års fødselsdag levet et relativt normalt liv, men hun skal vælge sti – enten den lyse menneskelige side eller den mørke hekse-side. Men det har hun slet ikke lyst til at vælge imellem, når det kommer til stykket. Hvilket giver problemer – blandt andet blander selveste djævelen sig i det valg.

Masser af gys hos Archie og co.

Historierne om Sabrina kom oprindeligt i Archie-tegneserierne, og det er også derfor, hun bliver genoplivet nu – for serien skulle være en følgeserie til Riverdale, den Twin Peaks/Beverly Hills 90210-agtige hybrid med et stænk horror, der herhjemme også er tilgængelig på Netflix. Men indtil nu er der ikke planer om crossovers mellem de to.

Archie-tegneserierne har affødt et utal af spinoff og remakes, og blandt andet står Archie Horror bag gyserhistorier om Archie og hans venner fra Riverdale.

The Chilling Adventures of Sabrina har premiere fredag den 26. oktober på Netflix.

 

The Chilling Adventrues of Sabrina, 2018-

Skaber: Roberto Aguirre-Sacasa

Hovedroller: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis, Miranda Otto m.m.

Der er planlagt foreløbig to sæsoner. Hver sæson består af 10 afsnit af en times varighed. Sæson 2 får premiere i 2019.

Serien kan streames på Netflix fra den 26. oktober.