Netflix har længe været i gang med en serie bygget over Jim Hensons The Dark Crystal, og nu melder de ud, at den efter planen kommer i 2019, og de har samtidig afsløret nogle billeder af figurerne.

Det ser virkelig flot ud, så det er fristende at få armene helt op over den kommende serie. Som med originalen er figurerne dukker, helt i Hensons ånd.

Ikonisk fantasyfilm

Jim Henson var en nærmest magisk dukkemester, og et af hans ypperste hovedværker er The Dark Crystal fra 1982. Henson døde i 1990, men mange af hans universer lever som bekendt videre – og  nu også Den Sorte Krystal, som filmen hed på dansk. Den blev ingen succes, men den har fået en stor fanskare siden dengang.

Historien handler om de små Gelflinger, der blev lavet med hjælp at dukker og robotteknologi og sindrige settings, og den er et fascinerende mesterværk indenfor fantasy. Gelflingen Jen skal på en mission for at finde et brudstykke af en krystal, så han kan skabe balance i hans verden. Til trods for de nuttede Gelflinger, så er historien temmelig mørk og meget spændende med de onde Skeksis og de vise og mærkelige Mystics.

Foregår før den gamle film

The Dark Crystal: Age of Resistance foregår mange år før den gamle film, og den har tre hovedroller: Rian, Brea og Deet, som får stemmer af Taron Egerton, Anya Taylor-Joy og Nathalie Emmanuel.

De skal op imod de farlige Skesksis, der får en sygdom til at sprede sig i landet. De tre unge Gelflinger finder ud af, hvordan Skeksiserne får deres skræmmende kræfter, og de kommer på deres livs eventyr, da de gør oprør, og et episk slag begynder.

Udover de tre hovedpersoner er der masser af kendte stemmer, som Mark Hamill, Helena Bonham-Carter, Eddie Izzard, Keegan-Michael Key, Andy Samberg, Simon Pegg og mange flere.

Allermest stolt af The Dark Crystal

Jim Henson sagde selv, at han var allermest stolt af The Dark Crystal, som han instruerede sammen med Frank Oz, og med nyligt afdøde Gary Kurtz som producent.

Det var det hårdeste, han nogensinde arbejdede på, og han opfattede filmen som et kunstværk.

Det er tydeligt, når man ser Netflixs teasertrailer, der giver et sjældent indblik i tilblivelsen af de flotte væsner og det omfattende univers.