Dragerne i Game of Thrones er animerede, og det er jo blevet flot. Nu har Warner Animation fundet en anden drage af George R.R. Martin: The Ice Dragon bliver en 100% animeret film.

Nedtællingen har været i gang længe. Sidste og endelige sæson af  GoT kommer til næste år, og det er svært at forestille sig en verden uden en regelmæssig dosis af white walkers, upassende søskendeforhold og drager.

Men! Forfatteren til bøgerne bag hitserien, George R.R. Martin, har heldigvis skrevet (mange) andre bøger end A Song of Ice and Fire, som serien jo rettelig hedder (selv om han faktisk slet ikke er færdig med den endnu, men det er en helt anden historie.)

Andet univers

Blandt andet skrev han i 1980 fantasybogen The Ice Dragon. Den handler om den unge pige Adara, der er et vinterbarn, og derfor ikke skyr kulden, men faktisk elsker alt koldt, som sne, is-salamandre – og altså også en isdrage!

Pigen er kold at røre ved, og også kold følelsesmæssigt. Men dragen bliver hendes ven.

Det lyder lidt som kendinge fra vores yndlingsfamilie fra Westeros, nemlig Stark-familien, der bor i det kolde Winterfell og har et særligt bånd til direulve, der er kæmpestore, mytologiske ulve, der kommer, når kulden kommer – og som vi alle ved fra serien, bog som tv, at ”Winter is coming!”

Men faktisk påstår George R.R. Martin hårdnakket, at de to fortællinger ikke foregår i samme univers.

Masser af drager

Det er vel også lige meget. Hovedsagen er, at der er drager med. For ikke kun er der isdragen, som alle frygter – på nær Daenarys, øh, jeg mener, Adara.

Der er også ildspyende drager fra det varme nord, som angriber Adaras fredelige landmandsfamilie. Men så beskytter isdragen dem.

Det bliver uden tvivl en episk kamp i himlen med de flyvende væsner, som nu skal filmatiseres af Warner Animation, der har købt rettighederne til bogen.

George R.R. Martin skal sammen med sin agent, Vince Geradis være executive producer, men der er ikke sat studie på endnu, for Warner producerer flere steder. Og den er stadig kun i udviklingsfasen, langt nede i køen efter mange projekter. Man kan håbe på, at tegneren Luis Royo tegninger til bogen bliver brugt som udgangspunkt, de er ihvertfald meget smukke.

Bogen blev som nævnt oprindeligt skrevet i 1980, men i 2007 udkom den i en ny udgave, der var mere børnevenlig – og det er efter sigende sidstnævnte, der bliver filmatiseret, fordi Warner vil lave en film for hele familien…

George R.R. Martin, amerikansk forfatter født i 1948 i New Jersey, USA.

Skriver noveller og romaner, primært er horror og fantasy, men tidligt i sin karriere skrev han også lidt science fiction.

Martin har haft en driftig karriere, og blandt hans mest kendte værker er:

A Song of Ice and Fire – bestående af syv bøger, der er blevet omsat til den populære tv-serie Game of Thrones. Det er kun fem af bøgerne, der er udkommet, hvorfor tv-serien efterhånden har ændret sig fra forlægget.

The Ice Dragon (oversat til dansk: Isdragen)

Sandkings (oversat til dansk: Sandkonger)

Fevre Dream (oversat til dansk: Feberdrøm)

The Rogue Prince (oversat til dansk: Den herreløse ridder – den foregår også i Westeros, 100 år før Game of Thrones)

Og mange flere…