Når Adult Swim udgiver nye serier, kan det altid betale sig at tjekke det ud. Kanalen, der oprindeligt stod for det voksne indhold på Cartoon Network, der blev sendt om natten, når børn sover, er fuldstændig frygtløs og bizar. Bare tænk på så vanvittige (og vidunderlige) programmer som Robot Chicken, Rick and Morty, Aqua Teen Hunger Force og meget mere.

Nu har der været premiere på de to første afsnit af stop motion-serien The Shivering Truth. Og det er en urovækkende, syret og dybt fascinerende oplevelse. Det ville være synd at påstå, at der ligefrem er en handling – der er en nærmest drømmende, impulsiv og flydende udvikling i de ting, der sker.

Der er ikke én hovedperson, men bare tilfældige mennesker, for eksempel Doug Dwyer i det første afsnit, The Purple Rainbow. Han har det stramt med sit arbejde, hvor han skal hamre tankeløst på et tastatur med forskellige tal. Han kan ikke give sig hen og er en nervøs skabning, og hans chef skælder ham ud. Men så opdager chefen, at Doug har et hul (!) i sit baghoved, og inde i hullet bor et sært dyr, der ligger på æg. Chefen begynder at stikke ting ind i baghovedet, mens stakkels Doug kæmper for at passe sit arbejde.

Og sådan fortsætter det i de cirka seks minutter, som hvert afsnit varer.

Der kommer seks afsnit i alt, der blandt andet kan ses på Adult Swims hjemmeside, hvor der også ligger en ”behind the scenes”, som giver et fascinerende indblik i processen. Det er interessant at se, hvor ufatteligt mange mennesker, der har været inde over med at lave serien. Stop motion er helt enkelt en smuk og imponerende kunst, og det er dejligt, at fx Adult Swim støtter det.

Selv om The Shivering Truth kan være lidt kvalmefremkaldende, er det alligevel herligt, at der bliver lavet så surrealistiske ting – vi ser også frem til den kommende Conan-producerede Don’t Hug Me I’m Scared, web-serien med hånddukker, der også er dybt urovækkende og makaber.

The Shivering Truth, 2018

Skaber: Vernon Chatman

Stemmer: Vernon Chatman, Janeane Garofalo, Trey Parker, Michael Cera, Jonah Hill m.fl.

Seks afsnit af ca. 6 minutters varighed.

Serien kan ses på Adult Swims hjemmeside.