Det er flere år siden, at der begyndte at være rygter om en biografi-film om J.R.R. Tolkien. Men nu er den faktisk lige på trapperne! Den er faktisk færdigindspillet og får premiere den 10. maj i år.

Hvorvidt den kommer herhjemme, er der dog ikke vished om endnu.

Venskab og kærlighed

Nicolas Hoult, der for nylig har lagt stemme til Fiver i Watership Down, og som er kendt som Beast i de nye X-Men og fra film som Mad Max: Fury Road og About a boy, spiller den elskede forfatter.

Den kommer til at handle om den forældreløse dreng John Ronald Reuel Tolkien, der fik en flok nære venner på sin kostskole, et sted hvor han oplevede tryghed og kærlighed. Det var tiden før 1. Verdenskrig. Han og vennerne blev ældre og endte i skyttegravene i Frankrig og på slagmarken ved Somme. Det var oplevelserne i krigen, der inspirerede Ringenes herre og sammenholdet i det fællesskab, der drog ud fra Herredet for at smide ringen i Dommedagsbjerget. Flere af Tolkiens venner døde i krigen.

Lily Collins spiller Edith Bratt, der bliver gift med Tolkien, og forholdet mellem de to kommer også til at fylde meget i filmen, som det også gjorde i det virkelige liv. På hendes gravsten står der ”Lúthien” og på hans ”Beren” – og fans vil vide, at det er navnene på den elver og mand, der elskede hinanden, og som berettes om i det nærmest encyklopædiske værk Silmarillion – et forhold, der blev sammenlignet med de elskende Aragorn og Arwen, som vi kender fra Ringenes herre-bøgerne og filmene.

Filmen er skrevet af David Gleeson (Cowboys & Angels) og Stephen Beresford (Pride), og den er instrueret af Dome Karukoski (Tom of Finland).

Der er endnu ikke nogen trailer for filmen.

Lily Collins og Nicholas Hoult som Edith Bratt og J.R.R. Tolkien i en pause mellem optagelser til den kommende film Tolkien.