Han er en af de største japanske tokusatsu-helte – faktisk en af dem, der var med til at sætte skub i hele genren med effektfyldte action-serier. Han blev skabt i 1966 af den legendariske Ejo Tsuburaya (1901-70), der også var med til at skabe Godzilla. De første sæsoner af tv-serien er noget af det mest forrygende, vidunderlige og bizarre, Japan har frembragt.

Ultraman er vendt tilbage utallige gange i både som tv-serie og spillefilm – og han har stadig en stor fanskare. Og nu kommer der så en animé-serie, som Netflix udsender. Den bygger på en manga fra 2011, hvis historie er en direkte fortsættelse af den oprindelige 1966-serie.

Ultraman – også kaldet Giant of Light – forsvarer verdensfreden mod trusler fra kæmpemonstre og invasioner fra rummet. Han optrådte på vores planet med hjælp fra Shin Hayata, et af medlemmerne af rednings- og patruljetjenesten, men forlod efter endt mission jorden igen.

Men freden har altid været kortvarig, og i den nye serie er han tilbage, ikke længere i kæmpestørrelse – men i form af en ny helt, der har arvet hans genetiske kvaliteter (og dermed superkræfter).  Hans nye jordiske alter ego er studenten Shinjiro Hayata, men sønnen til den tidligere Ultraman, Shin Hayata, er også på banen, og der opstår splid om, hvem der er den ægte superhelt.

Ultraman-universet byder – ligesom de amerikanske superhelte – på mange personer, monstre, skurke og forviklinger – det kan være svært at holde styr på, men det er jo også en af kvaliteterne.

Traileren ser virkelig flot og dramatisk ud – en ret stor kontrast til den naive (med charmerende) stil i den første serie.

Ultraman, 2019

Instruktører: Kenji Kamiyana, Shinjio Aramaki

Det japanske rockband Oldcodex spiller seriens ny titelnummer, Sight Over The Battle.

Serien kommer på Netflix 1. april 2019