Bliver den nogensinde til noget? Uncharted-filmen ligner efterhånden et fata morgana, der aldrig bliver til virkelighed. Nu har endnu en instruktør forladt projektet.

Det er Dan Trachtenberg, der er hoppet fra som instruktør på Sonys Uncharted film. Han er den femte instruktør der forlader projektet, og det ser ikke lovende ud for Sony, og deres ambitioner for Uncharted som film.

Filmen har ikke kun haft et problem med at holde på instruktørerne. Da Sony første gang annoncerede at den var på vej, var det Mark Wahlberg der skulle spille hovedpersonen Nathan Drake, og det var mange fans svært utilfredse med. I deres øjne burde Nolan North, der allerede lægger stemme til figuren i spillet, eller måske Nathan Fillion, der ligner og lyder som ham, spille Drake. Men Sony har tydeligvis skiftet retning, for det er nu Tom Holland, kendt som Spider-Man, der skal spille en ung Nathan Drake – i en origin historie ingen har bedt om.

Uncharted filmen er sat til at komme i biograferne d. 18. december, 2020. Om det kan lade sig gøre, nu når Sony skal finde en ny instruktør, vides ikke.


Film lavet over spil, har aldrig haft et godt ry. Hollywood og gamingverdenen virker ikke til, at kunne forstå hinanden, og fanget som en lus mellem to negle, er spilfansene dem, der aldrig får det de vil have.

Se bare på Super Mario Bros. fra 1993. Filmen som fik Nintendo til at vende Hollywood ryggen i nu næsten 30 år. Dennis Hopper, Bob Hoskins og John Leguizamo er ellers et bomstærkt hold af skuespillere, men manuskriptet var nærmest uforståeligt, og de to instruktører Rocky Morton og Annabel Jankel formåede aldrig at få noget som helst til at give meget mening. Bob Hoskins sagde i 2007, at det var den værste film han nogensinde havde lavet, og filmen indtjente sølle 20.9 millioner dollars – hvilket altså ikke var nok til at dække de 48 millioner dollars filmen kostede.


DOA: Dead or Alive udkom i 2006 og var rent udsagt noget forfærdeligt møg. (Undskyld det ophidsede sprog)

En film løst baseret på et kampspil, hvor historien alligevel aldrig har været i højsædet og et helt hold af b (måske c)-skuespillere var ikke ligefrem opskriften på succes. Går man på Rotten Tomatoes har filmen scoret sølle 33% (hvilket stadig er 10% højere end Super Mario Bros.) og jeg kan stemme i – filmen er nærmest umulig at komme igennem. Holdet bag DOA: Dead or Alive syntes at have tænkt at så længe der er pæne kvinder og bar hud med, så skal folk nok strømme i biffen, men det skete altså ikke. Den kostede omkring 30 millioner dollars at lave, og indtjente kun 7.5 million dollars. Av.


En af de største skuffelser i min bog, var Max Payne filmen, med Mark Wahlberg i hovedrollen. Ikke nok med, at filmen var dårligt skrevet og forfærdeligt spillet – så formåede instruktøren John Moore og producerholdet slet ikke, at fange den samme film noire stemning som de første to spil havde som omdrejningspunkt. Var der slow motion med – ja, men det var i sekvenser der manglede gravitas, og actionkoreograferne gjorde sig på ingen måde umage i at oversætte nogle af alle de tricks spilfiguren kan, til Mark Wahlbergs figur.

Teknisk set kan man ikke kalde Max Payne filmen for en fiasko, for den indtjente 85.8 millioner dollars, og det var med et budget på kun 35 millioner dollars. (hvem faen tog ind og så det skidt, ja altså, udover mig)


Det er svært at sige hvorfor de her gamingfilm bliver ved med at være så dårlige. Er det Hollywood der er for fine til at lave film, der rent faktisk tager udgangspunkt i de spil de er bygget på? Eller bliver gamingpublikummet ikke rigtig taget seriøst, fordi filmfolkene tror at så længe filmen bærer samme navn som spillet, så kommer folk automatisk i biffen…? I alle tilfælde er der i min bog, kun 3 film, som er værd at bruge tid på, hvis man sidder en weekendaften og mangler noget at se:

Og måske den første Mortal Kombat. Og Street Fighter: The Movie. DOOM havde også en enkelt fed scene. Men det er også det… Ikke flere.

Uncharted – 2020
Udgiver: Sony

Super Mario Bros. – 1993
Udgiver: Buena Vista Productions

DOA: Dead or Alive – 2006
Udgiver: UIP

Max Payne – 2008
Udgiver: 20th Century Fox