Da tegnefilmen Valhalla havde premiere i oktober 1986, var musikken noget af det, mange lagde mærke til. For ligesom animationen, der var et ambitiøst forsøg på at lave klassisk, full-animation i Danmark, var musikken også et forsøg på at skabe et klassisk, symfonisk score, der lød som en ægte storladen fantasyfilm.

Nu er det ambitiøse pladeselskab Plantsounds på vej med en restaureret, gennemarbejdet genudgivelse. Selskabet ejes af de to komponister Halfdan E. og Jesper Hansen, med den fine mission at udgive dansk filmmusik – både helt nye værker og klassiske, der har været svære at få fingre i. Som f.eks. Bent Fabricius-Bjerres musik til Olsen Banden-filmene  og Bjergkøbing Grand Prix.

Bent Fabricius-Bjerre var også meget involveret i Valhalla, som han var med til at finansiere og dermed sætte skub i – og faktisk var den første musik, der blev indspillet, en af grundene til hans interesse.

Det var ikke den musik, der blev brugt i den færdige film, men den var med til at forme den endelig musik, som englænderen Ron Goodwin skrev.

Det sjove er, at den tidlige testmusik også er med på den nye CD. Den blev skrevet af Jussi Adler Olsen og Bent Hesselmann, og den var så stor en del af den færdige musik, at begge de to danske komponister blev krediteret ved siden af Ron Goodwin.

Animatoren Børge Ring bidrog også – med den berømte Quark-sang, som han selv animerede til, nærmest som en lille kortfilm-i-filmen.

Al musikken er med på den nye CD, som kommer den 26. august – det bliver fantastisk at genhøre den.

CD’en har også et grundigt hæfte, hvor filmens og især musikkens produktion beskrives i detaljer – et stykke dansk tegnefilmhistorie, der på den måde er afdækket – 33 år efter filmens premiere.

Valhalla The Score

Musik: Ron Goodwin, Bent Hesselmann, Jussi Adler Olsen, Børge Ring.

Executive producer af den nye CD: Jesper Hansen

Udkommer på CD 26. august. Muligvis senere også på vinyl.