Til efteråret kommer filmen Vildheks, baseret på den populære bogserie af samme navn, skrevet af Lene Kaaberbøl.

Filmen er instrueret af Kaspar Munk, der har et særligt godt greb om ungdomsfilm. Han har tidligere lavet de fine film Hold om mig og You & me forever, der formåede at fange en genkendelig ungdomsånd, og så var han også manden bag DRs spændende sci-fi julekalender Tidsrejsen.

Magiske kræfter og vildvenner

Vildheks handler om 12-årige Clara, der er helt normal – indtil hun en dag bliver angrebet af en stor sort kat. Derefter bliver hun syg med kattefeber, og hun og moren rejser til mosteren Isa, som er en vildheks, der bor i skoven sammen med en masse dyr, blandt andet hendes vildven, uglen Tutu.
Det viser sig, at Clara også er en vildheks, og at katten er hendes vildven. Og der er selvfølgelig farer forbundet med at være det, blandt andet den onde heks, Kimæra. Sidstnævnte kidnapper Claras kat, så hun begiver sig ud på den farefulde færd at få den igen, og hun må bruge alle sine nyfundne kræfter.

Det er debutanten Gerda Lie Kaas, der spiller rollen som Clara – og som navnet antyder, er hun datter af skuespilleren Nikolaj Lie Kaas.

Der findes i alt seks bøger i serien om Vildheks: Ildprøven, Viridians blod, Kimæras hævn, Blodsungen, Fjendeblod og Genkommeren.

Hvis den første film bliver en succes, så kan man med andre ord nok forvente, at der kommer flere film. Men danske fantasyfilm er en sjældenhed, så vi krydser fingre for et godt og spændende resultat.

Det første klip fra filmen er ganske kort, men man kan se, at der er gjort meget ud af at skabe den rigtige hekse-stemning med skovens dyr og et spændende hjem.

Vildheks får dansk biografpremiere den 11. oktober 2018.

Instruktør: Kaspar Munk

Medvirkende: Gerda Lie Kaas, Vera Mi Bachmann, Sonja Richter, May Lifschitz

Premiere: 11. oktober 2018

Filmen er baseret på bogserien af samme navn, skrevet af Lene Kaaberbøl