— Denne artikel er blevet rettet. Den danske deltagelse nåede hele vejen til finalen, og ikke kun semifinalen.—

Cosplay er blevet så populært, og der er store mesterskaber og konkurrencer i mange lande, også i Danmark, bl.a. på den årlige J-Popcon.

Deltagerne lægger et enormt arbejde i et kostume, der ikke bare skal være flot, men også praktisk. Og som regel skal deltagerne også forberede en lille forestilling, der tager afsæt i den tegneserie, film eller tv-serie som deres udklædning kommer fra.

Det er med andre ord et større foretagende at stille op i en af disse konkurrencer – for slet ikke, at tale om selveste verdensmesterskaberne – World Cosplay Summit – der netop er blevet afholdt i Tokyo og Nagoya.

Et hold fra studiet “Rescue the Princess!” var til stede og dokumenterede samtlige udklædninger i en flot youtube-video.

Danmark var også repræsenteret, nemlig af Chikara Cosplay & Zuum Cosplay der var klædt ud som Snow White og Alice from SINoALICE.

De kom videre til finalen, men måtte se sig slået af Australien, USA og Tyskland, der kom på en henholdsvis 1. 2. og 3. plads. Men dog alligevel en fin placering til danskerne.

Her ser vi Team Australias vinder-udklædninger, der er taget direkte fra spillet Monster Hunter: World.

World Cosplay Summit blev afholdt første gang i 2003.
Danmarks første deltagelse var i 2007.

Det bedste danske resultat, var en 2. plads i 2016.
Er man interesseret i Cosplay, bliver de danske konkurrencer bl.a. afholdt af J-Popcon. Billetter til J-Popcon 2020 kan allerede købes nu på:
https://j-popcon.dk/en/shop/